a

Binnenkort bij Tesqua: Padel & Pickleball

Tesqua is van oorsprong een tennis- en squashpark. Bekende namen als Edberg en Lendl hebben hier getennist. Met deze rijke historie in de tenniswereld kunnen innovaties natuurlijk niet ontbreken. Ede is binnenkort Padel en Pickleball banen rijker.

Buiten zullen wij tennisbaan 3 en 4 omtoveren tot 3 Padelbanen en 1 Pickleball baan. Naar verwachting zijn de banen medio november speelklaar. Padel en Pickleball zitten inbegrepen bij je lidmaatschap.

Maar, voordat het zover is natuurlijk eerst de vraag: wat maakt Padel zo populair en waar komt de nieuwe trend Pickleball vandaan?

Padel: de populairste sport op dit moment
Padel is in één woord verrassend. Verrassend omdat de bal iedere keer net anders gaat dan dat je verwacht. De mix tussen tennis en squash maakt dat steeds meer mensen laagdrempelig kunnen instromen. Met het speelveld dat kleiner is dan tennis en het herkenbare hekwerk is het extra leuk om jouw tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien. Padel speel je 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden en het kent nagenoeg dezelfde spelregels en puntentelling als tennis. Het racket? Dat is kleiner en heeft geen snaren.

Padel groeit hard in Nederland. Het werkt verslavend! Impressie van Padel? Dan mag je deze video niet missen!

Pickleball, Picklewat?
Pickleball is een snelgroeiende racketsport die in Nederland haar opmars aan het maken is. In de Verenigde Staten spelen ruim 5 miljoen mensen Pickleball: een sport die badminton, tafeltennis en tennis combineert. Het veld heeft de afmetingen van een badmintonveld en het net is iets lager dan een tennisnet.

Het spel wordt gespeeld met een harde plastieken bal met gaten erin. Het spel gaat hierdoor een stuk minder snel dan bij Tennis en Padel. Dit maakt het vooral een heel laagdrempelig, gezellig maar ook zeker  een tactisch en fanatiek spel. Pickleball kan zowel 1 tegen 1 gespeeld worden, als ook 2 tegen 2.

De spelregels en puntentelling wijken af van de spelregels van Tennis. Natuurlijk leggen wij je de spelregels t.z.t. graag uit! Wist jij dat er een WK Pickleball is? Bekijk de snelgroeiende sport hier.

Houd onze socials in de gaten.

Padel in Ede

Wil jij op de hoogte blijven van de bouw en de ontwikkelingen rondom Padel en Pickleball? Houd dan onze socials in de gaten!