a

Zondag 22 mei: sporten tegen ALS & MS

Inzetten voor Tour du ALS en Klimmen tegen MS
Tour du ALS en Klimmen tegen MS is een initiatief van de stichtingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze ziektes. Onder het motto ‘Samen trappen we de ziektes de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen voor onderzoek naar deze ziektes. Een aantal leden, waaronder Gerry Pen, Corine Hendriks en Paul Hoeksma gaan de uitdaging voor het beklimmen van de Mont Ventoux aan en wij willen ze daar graag bij steunen.

Op zondag 22 mei organiseren wij een veelzijdig aanbod aan activiteiten en groepslessen en trappen, stappen en bewegen wij ALS & MS de wereld uit. Het enige wat wij daarvoor nodig hebben, ben jij!

 

Wat is ALS?

Bij ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Spieren vallen uit omdat zij geen prikkels meer ontvangen vanuit de zenuwcellen die de spieren aansturen. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de verwante ziektes PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. De oorzaak naar deze dodelijke ziekte is niet bekend en een behandeling is er nog niet. Met meer geld kan er een versnelling komen in het onderzoek naar ALS en de verwante ziektes PSMA en PLS. Want er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling.

 

Wat is MS?

Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Dit centrale zenuwstelsel kan bij MS bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag (myeline) rondom de zenuwen is aangetast. Dit kan diverse uitvalsverschijnselen geven: van krachtverlies, blindheid en extreme moeheid tot geheugenproblemen. Er zijn verschillende oorzaken van MS. Bovendien bestaan er verschillende vormen van MS, die allemaal een ander verloop kennen. Nederland kent ongeveer 34.000 mensen met MS. MS komt bij twee keer zoveel vrouwen als mannen voor. Er zijn medicijnen die de ziekte kunnen afremmen. Helaas is er nog geen effectief medicijn voor alle vormen van MS of om de ziekte te genezen. MS is niet dodelijk. Soms kun je wel aan de gevolgen van MS overlijden.

 

Activiteiten en donatie
Speciaal voor deze dag zetten vele enthousiaste instructeurs zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Deelname aan de activiteiten kan op basis van een donatie met een bedrag naar keuze. Via de betaallink of via de QR-code kan jij jouw donatie voldoen. Heb jij geen internetbankieren op jouw telefoon of computer, dan kan je uitsluitend op 22 mei jouw donatie voldoen per pin of contant.

Kan jij niet deelnemen aan de activiteiten, maar wil jij wel jouw steentje bijdragen? Dat kan via deze link met de omschrijving: donatie ALS/MS of scan de QR-code hieronder.

Bedrag naar keuze met omschrijving: donatie ALS/MS

 

Schrijf je snel in! 
Inschrijven kan bij de receptie van Tesqua. Onze medewerkers zetten jou op de lijst en je ontvangt een betaallink (internetbankieren) om jouw donatie te voldoen. Wil jij liever contant of per pin jouw donatie doen? Dan is dat mogelijk op zondag 22 mei! Zoals eerder vermeld kan jij een donatie met een bedrag naar keuze doen. Wij willen iedereen vrijlaten in het bedrag, maar vragen wel iets te doneren indien jij aan een activiteit deelneemt.

 

Programma

Indoor Cycling
09.30 uur – 13.30 uur          Spinning Marathon met Maik, Frank & Carlos

Vind jij 4 uur te lang om te fietsen? Dan is het mogelijk om jouw fiets met een ‘maatje’ te delen. Jij fietst bijvoorbeeld van 09.30 – 11.30 uur en jouw maatje van 11.30 – 13.30 uur. Reserveer hiervoor samen met jouw maatje 1 fiets bij de Receptie. 

 

Fitness
09.45 uur – 10.15 uur          Walking met Tirsa

10.20 uur – 10.50 uur          Walking met Tirsa

 

Outdoor
10.15 uur – 11.15 uur             Bootcamp met Carlos

11.45 uur – 12.30 uur            Ouder-kind Bootcamp met Jordi (volwassenen en kind 10 – 15 jaar)

 

Body & Mindzaal 
10.00 uur – 11.30 uur            Powermix (Shercules, Xcore, BRN) met Susanne

12.15 uur – 13.30 uur            Yin & Yang mix met Corinne of Karinca

13.45 uur – 14.30 uur            Blijf in beweging 50+ met Corinne en Karinca

 

Aerobiczaal
09.45 uur – 10.45 uur           Bodypump met Ilone

11.00 uur – 12.00 uur            Dansmix met Tirsa en Angela

12.15 uur – 13.15 uur            Bodypump met Hetty

 

Tennisbanen |(va 14 jaar)
10.00 uur – 11.30 uur            Tennisclinic met Jasper

12.00 uur – 13.30 uur           Tennisclinic met Jasper

 

FunXtion XL
11.15 uur – 11.45 uur             FunXtion XL met Lars

 

Zwembad
11.15 uur – 12.15 uur             Aquales met Anouk

 

Kidsclub
Kidsactiviteiten; voor ieder wat wils! Ook het springkussen staat deze dag op!

 

Ben jij erbij!?