Outdoor trainen bij Tesqua

De afgelopen dagen hebben wij met het hele team heel hard gewerkt om zo snel mogelijk de outdoor faciliteiten op te bouwen en klaar te zetten. Van fysiek werk tot aan het implementeren van de activiteiten in de Tesqua app. We zijn er klaar voor! Hieronder lees je de mogelijkheden tot en met 14 januari. 

 

 

Outdoor trainen bij Tesqua

Outdoor fitness bij Tesqua in de pagode tenten

Vanaf donderdag 23 december is het mogelijk voor alle leden om te trainen in de pagode tenten. Je kunt dan gebruik maken van de toestellen van het Lifefitness Circuit (seated row, pull down, chest press, ab crunch, leg extension en leg curl) en je kunt gebruik maken van bankdruk bankjes, stangen met gewichten, kettlebells en andere losse materialen. Bij binnenkomst ontvang je een doekje en desinfectant zodat je jouw gebruikte materialen en toestellen kunt desinfecteren. Je kunt jouw tijdslot zeven dagen van te voren reserveren in de Tesqua app. We vragen je om niet meer dan 1 keer vooruit te reserveren. Zo geven we iedereen kans om te komen sporten.

Wij hebben de volgende spelregels:

• Wij vragen je na de gebruik de toestellen en materialen de desinfecteren.
• Je houdt altijd 1,5 meter afstand
• Je volgt altijd de aanwijzingen van een instructeur op
• Wij vragen je niet eerder dan 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij Tesqua
• Toegang tot Tesqua geschiedt via het hek aan de achterzijde

 

 

Outdoor zone trainen bij Tesqua in de grote tent

Vanaf donderdag 23 december kun jij ook komen trainen in jouw eigen zone. We hebben de tent een gezellige uitstraling gegeven en we zorgen dat je altijd 1,5 meter afstand houdt tot de andere mensen in de tent.
We hebben de tent in zones ingedeeld. Een zone bestaat uit een groot gemarkeerd vierkant. Dit is jouw ruimte waarin jij kunt trainen. Er liggen materialen voor je klaar en er staat een spinningfiets. Je kunt dus jouw eigen training doen of een on-demand les meedoen via je eigen telefoon of tablet.  Er is altijd een instructeur aanwezig die je kan helpen met trainen en die je vragen kan beantwoorden.

We hebben de volgende spelregels:

• Je mag alleen gebruik maken van de materialen die klaar liggen
• Na gebruik maak je jouw gebruikte materialen schoon
• Je sport individueel en komt niet in de zone van een andere sporter
• Je houdt altijd 1,5 meter afstand
• Je volgt altijd de aanwijzingen van een instructeur op
• Wij vragen je niet eerder dan 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij Tesqua
• Toegang tot Tesqua via het hek aan de achterzijde

 

 

Duo training bij Tesqua op het veld

Vanaf maandag 27 december is het mogelijk om per duo bij Tesqua te trainen in de buitenlucht. Juist in deze tijd is bewegen zo belangrijk, maar ook wij vinden dat dit gezien de richtlijnen op een verantwoorde manier dient te gebeuren. We leggen je hieronder graag uit hoe het in zijn werk gaat.
Over het algemeen is de Duo training te vergelijken met een HIIT/bootcamp. We bieden Duo training Strength en Duo training Conditie aan. De Strength variant richt zich met name op weinig herhalingen en veel kracht. Een echte power training dus! De conditionele variant richt zich op minder gewicht, veel herhalingen, een hoge intensiteit van de herhaling en tevens een loop/jog gedeelte. 

In totaal hebben we drie verschillende levels. Je kunt jouw voorkeur bij aankomst kenbaar maken. Ieder duo krijgt haar eigen schema op papier en kan deze gaan afwerken. In totaal is er per 45 minuten capaciteit voor 6 duo’s, dus 12 personen. Allen doen zij hun eigen training, dus het is geen gezamenlijke les. Daar alle duo’s een ander schema hebben, geeft de instructeur ook geen gezamenlijke instructie. Heb je een vraag over de uitvoering van een oefening dan kan je deze stellen bij de instructeur.

Spelregels voor Duo Training:

• Per training van 45 minuten is er capaciteit voor 6 duo’s (12 personen).
• Ieder duo heeft haar eigen vak. Dit vak is verdeeld in twee vakken, voor ieder individu één.
• Houd te allen tijde 1,5 meter tot elkaar.
• Ieder duo krijgt een eigen schema, gebaseerd op het niveau.
• Een trainingsschema bestaat uit oefeningen met en zonder materiaal.
• Je gaat per duo zelfstandig aan het werk. Heb je een vraag over de uitvoering van een oefening, dan kan je deze altijd stellen aan de instructeur. De instructeur kijkt natuurlijk ook met jullie mee.
• Ieder individu dient zijn training te reserveren in de Tesqua app, onder Duo Training.
• Heb jij geen trainingsmaatje, dan is het gewoon mogelijk om te reserveren. We delen je dan ter plekke in bij iemand die ook individueel gereserveerd heeft. Reserveer hiervoor een willekeurige plek in de app.
• Heb je wel een trainingsmaatje, meld je dan aan via de Tesqua app. Voor beide personen is een reservering vereist.
• Je betreedt het veld via de achterkant van Tesqua. Hier kan je je auto parkeren of je fiets neerzetten.
• We vragen je maximaal 5 minuten voorafgaand aan de les te komen. Ga bij aankomst direct naar een duo-vak.
• Na afloop van de training dien je Tesqua direct te verlaten.

 

Personal Training

Het is toegestaan om buiten Personal Training te volgen. Als je al personal training hebt, dan heeft jouw trainer contact met je opgenomen.

Wil je personal training proberen? Dat kan zeker in deze tijd. Samen met een instructeur maken we een afspraak en kan jij aan de slag. Meer info? Neem contact op met Tesqua of klik hier.

 

 

On-demand lessen en Livestream

In de Tesqua app en op ons Youtube kanaal vind je veel lessen voor thuis, ook wel on-demand lessen. Onze instructeurs brengen jou in beweging. On demand is een mogelijkheid in de Tesqua app. Scroll bij het beginscherm naar ‘Thuis jouw training doen’. Je wordt vervolgens doorverwezen naar de website waar jij kan inloggen met jouw Tesqua account.  

Pilates, Yoga, HIIT, in beweging 65 + of een leuke dans: het is allemaal mogelijk vanuit jouw eigen woonkamer, studeerkamer of achtertuin.

Liever live meedoen met één van onze groepslessen, dat kan ook. Je vindt de livestreams in de Tesqua app onder ‘Reserveer hier jouw activiteit’. Ongeveer 5 minuten voor aanvangstijd opent de groepslesinstructeur de les. Ga dan naar de groepsles en klik op ‘nu deelnemen’. Het is eventueel ook mogelijk om een link te sturen naar jouw mail. Je kunt via de link in deze mail de livestream openen op jouw laptop/tablet voor een groter scherm. 

 

Tot snel online of outdoor bij Tesqua! 

Natuurlijk mag je alleen komen sporten als je geen corona gerelateerde klachten hebt. Wij verzoeken je met klem om je hieraan te houden, zodat we hopelijk snel meer faciliteiten kunnen en mogen openen. Reserveer jouw tijdsblok in de Tesqua app en wij zien je heel graag (thuis) bij Tesqua!

Wil jij graag samen met een van onze trainers opstarten? Onze instructeurs maken graag een schema op maat voor jou! Vraag hier extra begeleiding aan en wij helpen je graag.