Vandaag open: 08:30 - 17:00

+31 (0)318 631 090

a

24-04-2020

Helaas hebben we tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag gehoord dat er geen versoepeling komt voor sportscholen m.b.t. maatregelen die de overheid heeft genomen in het tegengaan van het coronavirus. Dit betekent dat Tesqua in ieder geval tot 20 mei haar deuren gesloten houdt.

Tot die tijd kan iedereen gebruik maken van Tesqua TV. Via ons Youtube kanaal kan je allerlei lessen volgen en worden er dagelijks (behalve in het weekend) nieuwe lessen online gezet. Doe je met ons mee?

Klik hier voor de link naar Tesqua TV

Als je vragen hebt, dan kan je ons mailen. Stuur je mail naar info@tesqua.nl en dan mailen we je zo snel mogelijk terug.

Het allerbeste gewenst in goede gezondheid en blijf in beweging!

Marieke Schimmel-Stuivenberg & Maarten Stuivenberg

24-03-2020

COMPENSATIE REGELING

Zoals je weet heeft Tesqua haar deuren moeten sluiten als gevolg van de maatregelen die de overheid heeft genomen in het tegengaan van het coronavirus. Voor Tesqua en voor al haar sporters heeft dit veel consequenties. Net zoals jij, weten ook wij niet hoe lang Tesqua gesloten zal moeten blijven. Ondanks het feit dat onze kosten dalen, hebben wij nog steeds onze vaste lasten. Voor nu is het nog niet bekend of de overheid hierin gaat compenseren. Wij willen niet wachten op eventuele compensatie van de overheid, want we willen jou graag tegemoet komen en laten weten waar je aan toe bent in deze bijzondere tijd.

Om jou tegemoet te komen hebben wij de volgende compensatie regeling tot en met 31 mei 2020. Wij hopen dat we op 1 juni weer open mogen. Als blijkt dat dit niet het geval is, laten we je in mei weten hoe we verder gaan.

De maand april 2020 wordt volledig geïncasseerd. Voor het door jou betaalde bedrag ontvang je een tegoedbon. Jouw tegoedbon heeft de waarde van het bedrag van de incasso van jouw abonnement.

De maand mei 2020 wordt niet geïncasseerd. Dit betekent dus dat je een 100% vergoeding van Tesqua ontvangt voor de periode 1 april tot en met 31 mei 2020.

Je ontvangt jouw tegoedbon in september 2020 (we gaan ervan uit dat we dan weer open zijn). Je kunt de tegoedbon inleveren bij Tesqua en aangeven dat je het bedrag van de tegoedbon wilt verrekenen met je maand bedrag. Wij zorgen dan voor een juiste financiële afhandeling. Je mag er ook voor kiezen om het geld van jouw tegoedbon op je clubpas te laten zetten. Natuurlijk mag je ook iemand anders jouw gratis maand sporten aanbieden, of je tegoedbon gebruiken voor een personal training, biocircuit of een tennisles.

Helaas wordt iedereen getroffen door de coronacrisis. De een meer dan de ander, maar wij willen graag jullie allemaal weer zien sporten zodra we open mogen. Wij missen onze sporters, de gezelligheid en de energie die jullie ons geven en die wij jullie geven. Als je vragen hebt, mail die dan naar info@tesqua.nl Wij doen ons best deze z.s.m. te beantwoorden. Omdat we werken met minimale bezetting kan het wat langer duren dan normaal voordat je een reactie van ons krijgt.

Wij gaan ervan uit jou hiermee een gepaste compensatie te hebben gegeven. Mochten wij eerder onze deuren mogen openen, dan zullen we vanaf de dag dat we open mogen de contributie in rekening brengen en ben je van harte welkom om te komen sporten. Wij hopen je snel weer te mogen begroeten bij Tesqua!

P.S. Om toch in beweging te kunnen blijven hebben we Tesqua TV. Hier worden regelmatig nieuwe groepslessen en andere info op gedeeld. Je kunt dit bekijken via https://tesqua.nl/tv en via Youtube

Met sportieve groet,

Maarten Stuivenberg & Marieke Schimmel-Stuivenberg

18-03-2020

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn abonnement tijdelijk stopzetten / bevriezen vanwege het coronavirus?

Gezien de regeling die we getroffen hebben is dit niet nodig.

Wordt er een compensatie gegeven nu Tesqua gesloten is?

Ja, de compensatie regeling lees je hierboven.

Wordt er automatisch geïncasseerd de komende periode?

Ja, de incasso van april wordt geïncasseerd.  Zie hiervoor de uitleg van 24 maart.

Is Tesqua telefonisch bereikbaar?

Tesqua is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Is deJong Fysiotherapie open?

DeJong Fysiotherapie is geopend. Je kunt met hun contact opnemen om een fysio afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0318-830311.

Heb je andere vragen?

Stuur dan een mail naar info@tesqua.nl Wij doen onze uiterste best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. We werken met minimale bezetting dus het kan langer dan normaal duren voordat je een persoonlijke reactie van ons ontvangt.

Blijf bewegen!

Wij doen onze uiterste best om je lekker te laten bewegen en te zorgen dat we ook in deze tijd verrassend persoonlijk blijven. Abonneer je op ons Youtube kanaal en volg ons via Tesqua TV en volg ons via FB en Insta.

 

15-03-2020 20:30 uur

Beste sporters,

Wij hebben continu aangegeven dat wij de richtlijnen van de RIVM en de overheid zullen aanhouden. Net zoals velen hebben wij vandaag het nieuws gevolgd. Voor ons betekent dit dat we vanaf vandaag tot 6 april onze deuren zullen moeten en gaan sluiten.

Natuurlijk vinden we dit enorm jammer maar we zijn het met de overheid eens dat we elkaar in de gaten moeten houden en allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

Het is belangrijk om juist in deze tijd fit, gezond en actief te blijven. Zorg voor voldoende frisse lucht, eet gezond en pak vaker de fiets of wandel een stukje. In de Tesqua app vind je speciale thuis sport programma’s. Op deze manier kunnen we er toch voor je zijn.

Helaas kunnen wij de situatie niet veranderen en hopen we dat we over drie weken alle sociale activiteiten weer op mogen en kunnen pakken.

Wij gaan jullie missen de komende weken. Jullie horen bij Tesqua en samen zorgen we dat Tesqua in beweging is. Voor ons en onze medewerkers is dit een moeilijke, maar de enige juiste beslissing. Wij kunnen niet wachten tot begin april om jullie stuk voor stuk weer welkom te heten. Pas goed op elkaar en help elkaar waar nodig. We zien jullie graag over een aantal weken weer “thuis bij Tesqua”.

Met sportieve groet,

Maarten en Marieke

 

 

14-03-2020 22:45 uur

Wij hebben vanavond contact gehad met een woordvoerder van de Veiligheids- & Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) over het te voeren beleid rondom het coronavirus.

Tesqua is een groot pand en bestaat uit meerdere af te sluiten gedeeltes. Hierdoor worden onze sporters over het pand “verdeeld”. De woordvoerder van de VGGM kent ons pand en heeft aangegeven dat we de regel zoals we die ook vandaag hebben gehanteerd en zoals in eerdere berichtgeving is vermeld kunnen handhaven.

Wel verzoeken we je om je sportactiviteiten te doen en daarna ruimte te maken voor andere sporters. Op deze manier zorgen we voor elkaar, want je bent minder vatbaar als je je weerstand op peil houdt en zorgt voor een goede conditie. Zo zijn we met elkaar verrassend persoonlijk!

12-03-2020 20:00 uur

Beste Tesqua leden,

Als reactie op de persconferentie van onze minister president komen wij als Tesqua met het volgende puntsgewijze statement. Op het moment van schrijven van dit statement is er geen aanleiding tot verhoogde ongerustheid.

 

Risicogroep

De overheid heeft aangegeven welke personen er tot de risicogroep behoren. Dit zijn ouderen en chronisch zieken. Mocht je tot deze groep behoren kun je gebruik maken van de speciaal gemaakte thuis train programma’s in de Tesqua app.  Deze hebben wij speciaal ontwikkeld wanneer je, uit eigen beweging, besluit geen gebruik te willen maken van de faciliteiten in de club. Sporten ondersteunt het immuunsysteem en wordt door ons daarom geadviseerd te blijven doen, al dan niet in afgeslankte vorm.

Klachten

Ook is vanuit de overheid geadviseerd bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts sociaal contact te mijden. Hieronder valt ook een bezoek aan Tesqua. Ook dan kun je gebruik maken van de speciaal aangemaakte thuisfitness programma’s. Deze vind je in de app.

Personele bezetting

Wanneer onze medewerkers klachten vertonen zoals hierboven beschreven zullen zij niet aanwezig zijn bij Tesqua. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat alle geplande lessen/activiteiten kunnen doorgaan. Uiteraard doen wij ons best om vervanging te regelen indien dit van toepassing is.

100 personen in een ruimte

Wij hebben in onze data geconstateerd  dat er op geen moment meer dan de geadviseerde maximale 100 personen in eenzelfde afgesloten ruimte aanwezig zijn, buiten de fitness ruimte. Wij zullen in de komende dagen monitoren wat de bezoekersaantallen doen. Onze instructeurs zullen de maximale aantallen in de fitnesszaal realtime monitoren en waar nodig werken wij met een “één erin, één eruit”  systeem. Dit betekent dat wanneer het maximum wordt bereikt er een wachttijd kan ontstaan voor het betreden van de fitnesszaal.

Groepslessen uit huis

Voor de groepslesdeelnemers, voor lessen waar geen materialen nodig zijn, gaan wij online lessen beschikbaar stellen . Op dit kanaal kun je jouw favoriete groepslessen volgen vanuit je eigen woonkamer. Zo ben je toch een beetje thuis bij Tesqua. Minder verrassend persoonlijk, maar wel verrassend veelzijdig en een goede tijdelijke vervanger. Deze lessen vind je vanaf maandag 16 maart op ons YouTube kanaal en onze Facebook pagina.

Evenementen

De campagne “Lets move for a better world” is door Technogym uitgesteld vanwege de wereldwijde corona epidemie. Wij sluiten ons aan bij dit besluit en zullen in een later stadium de campagne alsnog starten voor ons goede doel.

We houden je via onze website en onze app op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd deze dus goed in de gaten.

 

 

 

12-03-2020 18:00 uur

Beste Tesqua sporters,

Naar aanleiding van de persconferentie die onze minister president vandaag heeft gegeven over het coronavirus ontvangen wij vragen over het open zijn van Tesqua.

Wij zijn gewoon geopend en momenteel bezig met het verzamelen van de benodigde informatie over de gegeven adviezen. Wij zullen in een later stadium, wanneer wij de benodigde informatie voor handen hebben, met een statement komen.

Houd deze pagina dus goed in de gaten.

Met sportieve groet,

Team Tesqua.

 

 

 

 

 

Eerder bericht:

Wat betreft het coronavirus volgt Tesqua de berichtgeving en adviezen van NLActief.

Het coronavirus en fitness in Nederland
NLActief houdt de situatie vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD.

Op dit moment is er nog geen reden om maatregelen te nemen, maar de situatie kan snel veranderen. Mochten er vanuit de overheid adviezen komen of maatregelen worden opgelegd die de fitness in Nederland raken, dan volgt NLActief deze maatregelen en aanwijzingen en zullen wij hierover berichten.

De belangrijkste maatregel is op dit moment extra aandacht voor een goede hygiëne.

Daarom de volgende tips:

  • Was je handen regelmatig en goed, zie de instructies op de site van het RIVM; https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen  
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Zorg voor goede ventilatie 
  • Wij hebben in de fitness tegenover de balie schoonmaak doekjes en spray staan om te desinfecteren.
  • Neem een handdoek mee in de fitness. Gebruik de handdoek om op te zitten / tegen de rugleuning. Dit in verband met de hygiëne.
  • Zorg voor goede hygiëne van jezelf. Zowel voor als na het sporten.
  • Was je handen 20 seconden met zeep.
  • Niezen of hoesten in de elleboog.
  • Ons team zorgt voor extra schoonmaak.

Indien je in een besmet gebied bent geweest of contact hebt gehad met een besmet persoon, verzoeken we je Tesqua niet te bezoeken.

Ondanks het feit dat we graag verrassend persoonlijk zijn, zullen we de komende tijd geen handen schudden.

(N.B. het coronavirus kan niet verspreid worden via airconditioning)

 

 Mocht je vragen hebben, dan staan onze medewerkers je graag te woord.

Joelle de Bondt

Joelle de Bondt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie doet er mee?

Heb jij je nog niet aangemeld? Dan is dit het moment om dat te doen! Klik in de app op de move for a better world button en daarna op inschrijven.