a

Update 25 januari 13.00 uur – Tesqua magazine ‘Samen in beweging’

Vanaf nu ligt het Tesqua magazine ‘Samen in beweging’ op jouw digitale deurmat. Je vind het magazine op: www.tesqua.nl/magazine.

Iedere dag zal er een nieuwe pagina aan het magazine toegevoegd worden, want ook samen komen wij deze tweede lockdown door. In het magazine leer je de gezichten van Tesqua nog beter kennen, delen wij onze expertise, hebben we iedere woensdag een kidspagina, bieden wij interactieve challenges waarmee jij prijzen kunt verdienen én leer je jouw eigen leefstijl nog beter kennen.

We starten vandaag met een mindful wandeling van Corinne. Zij is met de filmploeg naar de Ginkelse Heide geweest om jullie in de eerste video volledig tot rust te laten komen. Thuis vanuit je woonkamer met mooie beelden, of misschien wel zelf op de Ginkelse Heide!

Mocht je een item/vraag hebben die echt niet mag ontbreken, mail deze dan naar redactie@tesqua.nl. Wij schrijven en filmen er graag een item over!

Update 22 januari 17.30 uur – Avondklok 

Vandaag is duidelijk geworden dat wij vanaf zaterdag een avondklok tot 21.00 uur hebben. Uiteraard gaan wij hier verantwoord mee om, daarom geldt dat de livestreams tot uiterlijk 20.30 uur zullen plaatsvinden. Dit betekent dat het rooster aangepast is. Het definitieve rooster vind je terug in de Tesqua app. Wij zullen er wekelijks voor zorgen dat er nieuwe lessen in On-demand beschikbaar zijn, zodat jij jouw favoriete les kunt blijven volgen.

Voor wat betreft de duo-trainingen blijven deze gewoon op dezelfde wijze doorgaan. De eindtijd van de laatste duo-training is 20.15 uur.

Tennis(les) is met ingang van dit weekend mogelijk tot uiterlijk 20.00 uur. De Personal trainers en de receptie staan voor jou klaar tot uiterlijk 20.30 uur.

 

Update 23 december 13.00 uur – Duo Training 4×2

Duo Training. Vanaf maandag 28 december is het mogelijk om per duo bij Tesqua te trainen in de buitenlucht. Juist in deze tijd is bewegen zo belangrijk, maar ook wij vinden dat dit gezien de richtlijnen op een verantwoorde manier dient te gebeuren. We leggen je hieronder graag uit hoe het in zijn werk gaat.

Over het algemeen is de duo training te vergelijken met een HIIT/bootcamp. In totaal hebben we drie verschillende levels. Je kunt jouw voorkeur bij aankomst kenbaar maken. Ieder duo krijgt haar eigen schema op papier en kan deze gaan afwerken. In totaal is er per 45 minuten capaciteit voor 4 duo’s, dus 8 personen. Allen doen zij hun eigen training, dus het is geen gezamenlijke les. Daar alle duo’s een ander schema hebben, geeft de instructeur ook geen gezamenlijke instructie. Heb je een vraag over de uitvoering van een oefening dan kan je deze stellen bij de instructeur.

Spelregels voor Duo Training:

 • Per training van 45 minuten is er capaciteit voor 4 duo’s (8 personen).
 • Ieder duo heeft haar eigen vak. Dit vak is verdeeld in twee vakken, voor ieder individu één.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter tot elkaar.
 • Ieder duo krijgt een eigen schema, gebaseerd op hun niveau.
 • Een trainingsschema bestaat uit oefeningen met en zonder materiaal.
 • Je gaat per duo zelfstandig aan het werk. Heb je een vraag over de uitvoering van een oefening, dan kan je deze altijd stellen aan de instructeur.
 • Ieder individu dient zijn training te reserveren in de Tesqua app, onder Duo Training (4×2).
 • Heb jij geen trainingsmaatje, dan is het gewoon mogelijk om te reserveren. We delen je dan ter plekke in bij iemand die ook individueel gereserveerd heeft. Reserveer hiervoor een willekeurige plek in de app.
 • Heb je wel een trainingsmaatje, meld je dan aan via de Tesqua app. Voor beide personen is een reservering vereist.
 • Je betreedt het veld via de achterkant van Tesqua. Hier kan je je auto parkeren of je fiets neerzetten.
 • We vragen je maximaal 5 minuten voorafgaand aan de les te komen. Ga bij aankomst direct naar een duovak.
 • Na afloop van de training dien je Tesqua direct te verlaten.

 

Bekijk de video met uitleg hier.

 

Update 16 december 15.55 uur

Tennissen is weer toegestaan voor maximaal twee personen per baan, buiten.

Voor de jeugd gelden aparte richtlijnen ten opzichte van volwassenen. Alle richtlijnen omtrent tennissen bij Tesqua lees je hieronder.

Richtlijnen tennis voor jeugd en volwassenen

 • Er mag alleen buiten vrij gespeeld en getraind worden.
 • De tennisbanen zijn bereikbaar via de hoofdingang van Tesqua. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Tijdens het tennisspel hoef je geen mondkapje te dragen.
 • Na afloop verlaat je Tesqua via het hek. Zo voorkomen we dat loopverkeer elkaar kruist.
 • Jeugd tot 18 jaar mag vrij spelen; geen maximaal aantal spelers per baan. Voor jeugd tot 18 jaar geldt dus dat zowel enkelspel als dubbelspel is toegestaan.
 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen buiten vrij spelen; maximaal 2 spelers per tennisbaan. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Wanneer er tijdens vrij spel door jeugd tot 18 jaar samen met volwassenen vanaf 18 jaar wordt gespeeld dan gelden de regels voor volwassenen. Dus groepsgrootte van maximaal 2 en altijd 1.5 meter afstand tot elkaar houden.
 • Tesqua is alleen open voor vrij gebruik (mits er van te voren een baan is gereserveerd) en trainen.
 • Het restaurant, het terras, de kleedkamers en douches zijn gesloten. Het toilet is alleen bij noodzakelijk gebruik beschikbaar.
 • Spelers zijn alleen welkom bij Tesqua op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben
 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van het vrij spelen naar Tesqua.
 • Houd 1,5 meter afstand.

 

Tennisles bij Tesqua

Alle leden die tennisles hebben bij Tesqua zijn per e-mail op de hoogte gesteld. Tennisles is mogelijk, maar ook hierin gelden richtlijnen.

Reserveer jouw baan via de receptie

 • Je dient jouw bezoek telefonisch te reserveren via de receptie op 0318-631090. De receptie is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 07.30 – 21.00 uur, vrijdag van 07.30 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 – 14.00 uur.
 • De banen zijn te reserveren op de volgende tijden: maandag tot en met donderdag van 08.00 – 21.00 uur, vrijdag van 08.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00 – 14.00 uur.

 

Wij zien je heel graag op de buitenbanen bij Tesqua!

 

Update 14 december 19.15 uur

Tesqua gesloten vanaf 15 december

Zojuist hebben wij tijdens de persconferentie gehoord dat Nederland in een lockdown gaat en dat Tesqua dus ook haar deuren moet sluiten. Vanaf dinsdag 15 december is Tesqua gesloten en kan er helaas niet meer bij Tesqua gesport worden. Maar thuis sporten kan altijd en daar helpen we je graag bij!! Hieronder lees je alle mogelijkheden die wij jou bieden.

 

Tesqua bij jou thuis

Livestream

Vanaf Tesqua zenden we iedere dag meerdere livestreams uit. We houden hierbij rekening met de tijden waarop we normaal ook de lessen geven. Dit lukt niet helemaal omdat er op sommige dagen meerdere lessen tegelijk werden gegeven bij Tesqua, maar we doen natuurlijk ons best om een gevarieerd aanbod aan lessen aan te bieden. Dus zoek thuis een plekje waar jij lekker kunt bewegen, reserveer jouw plek via de app en doe mee. Weet je niet hoe het werkt? Klik dan hier. We leggen je het graag uit! Alle instructeurs vinden het geweldig als je meedoet. Zo houden we contact met elkaar.

On-demand

Wil jij een work-out volgen op een moment dat het jou uitkomt? Dan kan je gebruik maken van de on-demand mogelijkheid in de Tesqua app. Je ziet de recent toegevoegde work-outs en ook de populaire work-outs. Onderin zie je de categorieën. Hierin staan alle on-demand lessen. Iedere week komen we nieuwe on-demand lessen bij. En heb je verzoeken? Laat het ons weten. Je kunt deze mailen naar info@tesqua.nl Dan gaan wij ons best doen om jouw gewenste les op te nemen en in de app te zetten.

Challenges

In deze corona-tijd moeten we blijven bewegen om fit te blijven! Daarom dagen onze instructeurs je de komende tijd twee keer per week uit met een uitdagende challenge. En natuurlijk houden we hierbij rekening met de verschillende niveaus van de sporters. De ene instructeur geeft de basis optie aan en de andere instructeur de progressie. Wij houden hier altijd 1,5 meter afstand! Challenge accepted?

Online coaching

Wil je graag contact met een van de Tesqua-instructeurs zodat wij een op maat gemaakt thuis programma voor je kunnen maken? Gebruik dan de online-coaching tool in de Tesqua app. Klik op online coaching en volg de stappen! Wij helpen je graag!

HoW & Lesmills

In de vorige lockdown periode hebben HoW ( van de BRN en X-core lessen) en Lesmills (Bodybalance, Bodypump en Tone) gratis inlogcodes beschikbaar gesteld voor jullie als leden van aangesloten sportscholen zodat jullie je favoriete lessen via hun kanalen kunnen blijven volgen. Als we deze inlogcodes weer ontvangen, dan laten we jullie dat natuurlijk weten.

Afspraak met een instructeurs?

Heb je een afspraak staan met een van de instructeurs voor de komende periode? Deze kan helaas niet doorgaan. Wij gaan ons best doen om je zo snel mogelijk te bellen en een nieuwe afspraak te maken na 19 januari.

Reservering in de app

Wij halen voor de komende periode alle reservering uit de Tesqua app. Je ontvangt hiervan een melding via de app. Natuurlijk laten we de reserveringen voor de livestreams staan!

Zwemles

De zwemlessen mogen helaas niet doorgaan. De ouders van de kinderen die zwemlessen volgen ontvangen hier dinsdag of woensdag een mail over.

deJong sportfysiotherapie is open

Omdat fysiotherapie onder zorg valt, mag de praktijk open blijven. Dus als je een afspraak hebt bij de fysiotherapeut dan kan je gewoon naar Tesqua komen.

 

Marieke Schimmel-Stuivenberg

Marieke Schimmel-Stuivenberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin