a

Gebruik deze stretch oefeningen als beginner!

Stretchen, iedereen kent het maar weinig mensen doen het. Diverse houdingen om verschillende spieren op te rekken. De ene stretch oogt nog complexer dan de andere. Maar wil jij een begin maken aan het stretchen van een gedeelte van je lichaam? Of zelfs je hele lichaam? Dan hebben wij in deze blog een aantal makkelijke stretch oefeningen en tips om mee te beginnen! Kom in kleermakerszit en lees verder!
stretch-oefeningen-tips

Inhoudsopgave

Waarom is stretchen belangrijk?

Stretch oefeningen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de doorbloeding en het bevorderen van de mobiliteit. Door regelmatig te stretchen, kunnen spieren beter herstellen en wordt de kans op blessures verminderd. Spieren oprekken is een mooie aanvulling op een mobiliteitsroutine. Stretchen helpt tevens om stress te verminderen en kan bijdragen aan een betere lichaamshouding. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om het lichaam flexibel en gezond te maken en te houden, zowel voor als na fysieke activiteiten.

Bovenlichaam stretchoefeningen

Er zijn veel verschillende stretches voor het bovenlichaam. Zo kun je de triceps stretchen door de arm boven het hoofd te tillen en de elleboog te buigen. Je hand verdwijnt dus achter je rug tussen je schouderbladen. Een andere bekende stretch is de schouderstretch. Je strekt je arm over je borst heen. Met de andere arm ondersteun je je uitgestoken arm. Zorg er hierbij voor dat de beide ellebogen elkaar raken. De bekendste stretch voor de onderrug is misschien wel de cat cow stretch. Hierbij steun je op handen en knieën en maak je hollingen en bollingen in de rug doormiddel van het kantelen van het bekken.
bovenlichaam-stretchen

Onderlichaam stretchoefeningen

Voor het onderlichaam zijn er ook veel verschillende soorten stretches die zorgen dat je een stuk leniger wordt in je heupen en benen. Denk bijvoorbeeld aan de hamstrings of de liezen. Voor de mensen met een zittend beroep, kan het voordelig zijn om de spieren in de heupen ook op te rekken. Zitten zorgt er namelijk voor dat de heupspieren boven op je bovenbeen korter worden en je heupbeen naar achter ‘buigt’. Bekende stretches die je kunt doen voor je onderlichaam zijn bijvoorbeeld: Frog poses of een downward dog.
stretchen onderlichaam

Kom stretchen en sporten bij Tesqua

Bij Tesqua hebben wij alle ruimte en benodigdheden om te kunnen stretchen. Zo kun je direct oefeningen doen om je mobiliteit te vergroten. Heb je vragen over je stretches en over hoe je deze kunt verbeteren? Dan kun je altijd de hulp van een van onze trainers inschakelen. Onze trainers kijken graag met je mee en helpen jou graag verder. Met oog op persoonlijkheid kijkt de trainer niet alleen naar jouw huidige oefeningen maar maken jullie samen een eventueel plan voor verdere uitbreiding. Kom Tesqua ervaren met een dagpas 

Weten wat er nog meer speelt?

Volg ons op de socials