Groepslessen

Bij Tesqua hebben we een groot en gevarieerd aanbod aan groepslessen. Met welke les doe jij mee?

Groepslessen

Tesqua is verrassend veelzijdig. Zo bieden wij veel groepslessen aan. Buiten op ons outdoor terrein meedoen met een bootcamp of binnen een ontspannende Yoga of actieve X-core in één van onze ruime groepsleszalen. Bij Tesqua is er altijd iets wat jou beweegt! Een overzicht van alle groepslessen vind je hieronder. Heb je een vraag of wil je gerichter informatie over welke groepsles bij jou past? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag! 

Binnen Tesqua bieden wij verschillende aqua lessen. Tijdens de les beweeg je in het water op muziek waarbij allerlei afwisselende oefeningen aanbod komen om je lichaam en conditie op een verantwoorde en gezellige manier te trainen. 

Bootcamp is een workout waarbij de focus ligt op trainen met jouw eigen lichaamsgewicht. In een combinatie van krachtoefeningen en cardio worden alle spieren in je lichaam aangesproken. Kortom, de ideale les om te trainen op jouw eigen niveau en jouw eigen tempo. 

Blijf in beweging met deze ontspannen en gezellige groepsles. Balans, lenigheid, spier- en botversterkende oefeningen maar bovenal plezier komen tijdens deze groeples gegarandeerd aan bod.  

BodyBalance is een body & mind groepsfitness les, met als doel een goede balans tussen lichaam en geest. Tijdens de BodyBalance lessen wordt gebruik gemaakt van oefeningen en invloeden uit Pilates, Tai Chi en Yoga. Deze worden aangevuld met oefeningen voor gecontroleerd ademhalen, lenigheid, kracht, concentratie, meditatie, versteviging en evenwicht.

Bodypump is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewicht keuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft – en snel! 

Deze ultieme shape workout is voor de Body u Really Need. Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam. De workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Cardio, spier verstevigende oefeningen en coretraining in één.

Effectieve buikspier oefeningen en buikspiertraining. Ontwikkel sterke buikspieren en een strakke en platte buik. 

Op dit moment bieden wij de buikspiertraining (nog) niet op het actuele lesrooster. 

Door middel van diverse loopoefeningen en training circuits en met gebruik van allerlei hulpmiddelen (steps, gewichtjes, elastieken etc.) verbeter je jouw conditie aanzienlijk in deze veelzijdige conditietraining.

FunXtion F`Flex is een training gericht op mobiliteit, flexibiliteit, kracht en balans.
Tijdens het halfuur doe je verschillende oefeningen met maximaal 14 deelnemers, waarbij je wordt begeleid door een instructeur. Dankzij de variabele oefeningen kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. 

FunXtion Insane is een workout voor de fanatieke  sporter. Insane is een intensieve interval training met langere periodes van zware inspanning en een korte stop. Dit is de uitdaging om jezelf in top conditie te krijgen! Het is gericht op kracht, dus je spieren krijgen het zwaar in deze training.

FunXtion Move-it: een workout met allemaal losse materialen en in verschillende disciplines. De zes onderdelen zijn: Kettlebell, barbell, boksen, core, sandbag, SAQ (speed, agility, quickness). Alle onderdelen komen aan bod dus bereid je voor op een pittige training. 

Let’s Boogie is een les waarin we heerlijk gaan bewegen om muziek uit de ‘oude doos’. Een afwisselende les voor de wat oudere sporters die houden van bewegen op muziek. Gewoon eens proberen!

Wil je een sterk en soepel lichaam zonder het te zwaar te belasten? Dan is pilates iets voor jou. Na een aantal lessen kun je het zelf altijd en overal toepassen. Vind met deze les de ultieme balans tussen body en mind. De focus ligt tijdens de oefeningen op concentratie en stabiliteit.

Shercules

Shercules is een les waarbij getraind wordt met meerdere weerstandsbanden. Het is een BBB (buik/billen/benen) workout met daarbij high intensity elementen zodat je ook werkt aan het verbeteren van je conditie

Lopen in een groep zonder dat je steeds aanpassingen hoeft te doen op je loopband. De trainer heeft alles al ingesteld. Alleen aanmelden en lopen is wat jij nog hoeft te doen. Wil je beter worden in hardlopen? Dit is je kans.

Op dit moment bieden wij Running (nog) niet op het actuele lesrooster aan. 

Spinning is de uitdagende groepsles om je conditie te verbeteren. Wanneer je eenmaal begonnen bent, ben je niet meer te stoppen! Bij spinning bepaal je zelf de weerstand van je fiets. Het maakt hierdoor niet uit of je oud, jong, beginnend sporter of gevorderde bent. Spinning doe je altijd op je eigen niveau!

Strength is een les die gericht is op het ontwikkelen van kracht. In het eerste gedeelte van de les zal er gekeken worden naar de bewegingen en hoe deze technisch goed worden uitgevoerd.  Het gebruik van zwaardere gewichten en het kunnen opschalen zal daarna centraal staan. Zo haal je het maximale uit oefeningen als de squat, deadlift, cleans, overhead presses en bentover rows.

LES MILLS  combineert blokken van kracht-, cardio- en coretraining tot een complete en effectieve workout. Een LES MILLS TONE training bestaat uit een mix van oefeningen om het hele lichaam te trainen en de hartslag te verhogen.

Op dit moment bieden wij de Tone (nog) niet op het actuele lesrooster aan. 

Dit is een fun en entertaining total body workout op loopbanden, geschikt voor alle sporters. In een les van dertig minuten komt zowel conditie als spierversteviging aan bod.

Op dit moment bieden wij Walking into Shape (nog) niet op het actuele lesrooster aan. 

XCore is een core training waarbij de focus ligt op het opbouwen van conditie, het versterken van spier- en bindweefsel en het verbranden van calorieën. Doormiddel van de speciaal ontworpen XCO-trainer wordt het uithoudingsvermogen en de explosieve kracht in je spieren vergroot.

Het beoefenen van Yoga is niet alleen zeer ontspannend maar draagt ook bij aan spierkracht, flexibiliteit en balans. Kun jij wel een rustmoment gebruiken in je drukke leven? Dan is Yoga echt iets voor jou. 

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

 

Tijdens de zenlessen wordt gebruik gemaakt van oefeningen en invloeden uit Bodybalance, Pilates, Tai Chi en Yoga met als doel een goede balans tussen lichaam en geest. Een optimale groepsles om tot rust te komen en  even aan de alledaagse stress te ontsnappen. 

Nidra Yoga is een ontspanningstechniek die je liggend uitvoert. Je bewustzijn blijft wakker, terwijl je lichaam in een slaaptoestand wordt gebracht. Dit zorgt ervoor dat je spanningen kunt loslaten. Tip – Neem een deken mee naar de les.

Extra motivatie nodig?

Kan je bij het sporten wel wat extra motivatie gebruiken? Of wil je écht het maximale uit je training en jezelf halen? Dan is personal training iets voor jou. Trainen met een personal trainer die precies weet wat jouw doelstellingen zijn en hoe je die het beste kan bereiken. Bij Tesqua is er altijd een personal trainer die precies bij jou past!