a

Groepslessen

Ons lesrooster bestaat uit twee categorieën. De groepslessen en de activiteiten. De activiteiten worden in kleinere groepen gegeven en zijn over het algemeen korter (rond de 30 min) en intensief. De groepslessen duren gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten en worden in aparte zalen gegeven. Al onze groepslessen en activiteiten worden begeleid door een gediplomeerde trainer. 

Groepslessen

Bij Tesqua hebben we een breed aanbod in groepslessen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, kracht wilt ontwikkelen of lekker wilt ontspannen. Tesqua biedt lessen aan in het water of op het droge, voor ieder wat wils.  

yoga in ede
Aqua bootcamp is de intervaltraining in en rond het bad om je lichaam te shapen en strakker in je vel te komen. Op muziek wordt een spierversterkende en vetverbrandende workout voor het hele lichaam gegeven. 

Aquacombi is een mix van aqua fitness, aqua aerobics en aqua steps, aangevuld met onderdelen van het aqua joggen. Het doel is werken aan de fitheid, coördinatie, conditie en uithoudingsvermogen. De oefeningen worden regelmatig verzwaard door het gebruik van diverse materialen. Dit alles onder leiding van een enthousiaste instructeur en opzwepende muziek.

Aquafit is een beweegactiviteit in het water op muziek waarbij allerlei afwisselende oefeningen aanbod komen om je lichaam en conditie te trainen. 

Aquarobic is een conditietraining in borstdiep water op muziek. Aquarobic heeft als doel het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het versterken van spieren. De muziek heeft een stimulerende en ondersteunende functie! 

BodyBalance is een body & mind groepsfitness les, met als doel een goede balans tussen lichaam en geest. Tijdens de BodyBalance lessen wordt gebruik gemaakt van oefeningen en invloeden uit Pilates, Tai Chi en Yoga. Deze worden aangevuld met oefeningen voor gecontroleerd ademhalen, lenigheid, kracht, concentratie, meditatie, versteviging en evenwicht.

Bodypump is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewicht keuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft – en snel! 

BRN

Deze ultieme shape workout is voor de Body u Really Need. Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam. De workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Cardio, spier verstevigende oefeningen en coretraining in één.
Wil je een sterk en soepel lichaam zonder het te zwaar te belasten? Dan is pilates iets voor jou. Na een aantal lessen kun je het zelf altijd en overal toepassen. Vind met deze les de ultieme balans tussen body en mind. De focus ligt tijdens de oefeningen op concentratie en stabiliteit.
PowerYoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga, die is afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. In PowerYoga worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund door ademtechniek.

Indoor Cycling, ook wel spinning, is de uitdagende groepsles om je conditie te verbeteren. Wanneer je eenmaal begonnen bent, ben je niet meer te stoppen! Bij spinning bepaal je zelf de weerstand van je fiets. Het maakt hierdoor niet uit of je oud, jong, beginnend sporter of gevorderde bent. Spinning doe je altijd op je eigen niveau!

Steps is een swingende en uitdagende groepsles voor mensen met pit! Door te trainen in groepsverband ben je meer gemotiveerd en daag je jezelf meer uit. Met elkaar werk je aan het krijgen van een goede conditie, sterke benen en een goede coördinatie. En dat alles met heel veel lol!
XCore is een core training waarbij de focus ligt op het opbouwen van conditie, het versterken van spier- en bindweefsel en het verbranden van calorieën. Doormiddel van de speciaal ontworpen XCO-trainer wordt het uithoudingsvermogen en de explosieve kracht in je spieren vergroot.

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

Het beoefenen van Yoga is niet alleen zeer ontspannend maar draagt ook bij aan spierkracht, flexibiliteit en balans. Kun jij wel een rustmoment gebruiken in je drukke leven? Dan is Yoga echt iets voor jou. 

Zumba is een dans training geïnspireerd door Latin muziek en bewegingen. Je danst alle stijlen van de Latin Dance op een leuke en verfrissende manier. Het is de perfecte workout. Je verbrandt niet alleen veel calorieën, maar het is ook goed voor je conditie.

Activiteiten

De activiteiten bij Tesqua zijn van algemeen tot zeer sportspecifiek. Deze korte maar intensieve lessen worden door een trainer begeleid en zijn voor iedereen mee te doen. Of je net begint of al heel veel ervaring hebt maakt niet uit, de trainer past de oefeningen voor je aan zodat je altijd mee kunt doen.

trappen tegen boksbal

Tijdens deze training kun je lekker los op onze “aqua” bokszakken. Deze speciale zakken die gevuld zijn met water zijn beter voor je gewrichten en geven een meer realistische bokservaring. 

Bootcamp is een training die buiten gegeven wordt en waarbij conditie en krachttraining afgewisseld worden. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van materialen maar je traint ook veel met je eigen lichaamsgewicht. We verzamelen bij Tesqua voor de squashbanen en gaan dan samen naar buiten. De training vindt plaats op de wielerbaan, of op het kunstgrasveld achter ons gebouw.

Tijdens de circuittraining doe je op elf verschillende stations allerlei oefeningen met en zonder apparaten voor benen, armen, billen, buik, rug, hart en longen. Onder begeleiding van een instructeur train je het gehele lichaam in een half uur tijd. 

Door middel van diverse loopoefeningen en training circuits en met gebruik van allerlei hulpmiddelen (steps, gewichtjes, elastieken etc.) verbeter je jouw conditie aanzienlijk in deze veelzijdige conditietraining

FunXtion F`Flex is een training gericht op mobiliteit, flexibiliteit, kracht en balans.
Tijdens het halfuur doe je verschillende oefeningen met maximaal 18 deelnemers, waarbij je wordt begeleid door een instructeur. Dankzij de variabele oefeningen kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. 

FunXtion Insane is een workout voor de fanatieke  sporter. Insane is een intensieve interval training met langere periodes van zware inspanning en een korte stop. Dit is de uitdaging om jezelf in top conditie te krijgen! Het is gericht op kracht, dus je spieren krijgen het zwaar in deze 40 of 60 minuten durende training.

In 30 minuten doe je 3 rondes van 6 oefeningen. Allemaal met losse materialen en in verschillende disciplines. De zes onderdelen zijn: Kettlebell, barbell, boksen, core, sandbag, SAQ (speed, agility, quickness) Alle onderdelen komen aan bod dus bereid je voor op een pittige training. 

De nieuwste en best digitaal ondersteunde functionele training. Terwijl een trainer je helpt met het zoeken van jouw grenzen geven we je alle benodigde informatie op de 7 tv schermen. Jouw training was nog nooit zo compleet. 

De XL les van funxtion is vergelijkbaar met de Move-it les. Het enige verschil is dat je in twee ronden negen oefeningen doet. Zo heb je meer verschillende oefeningen en meer fanatiekelingen die mee kunnen doen. 

Altijd al eens vijf kilometer willen kunnen hardlopen? Onze trainer bouwt met de deelnemers in deze les rustig op naar vijf kilometer. Iedereen op zijn eigen niveau, net zo lang tot jij het redt. Haal je vijf kilometer? Dan is het tijd om mee te doen aan de Skill-Run class!

Tijdens TSQ strength wordt er gewerkt aan het opbouwen van kracht. Er wordt gewerkt met een relatief zwaar gewicht waarbij techniek belangrijk is. 

Er wordt gewerkt in de volgende primal movements: Squat, Hinge, Pull, Push & Lunge. Eigenlijk de grote bewegingen die wij dagelijks gebruiken.

WOD, letterlijk workout of the week. Elke workout is anders zodat je nooit dezelfde training uitvoert. Verschillende oefeningen, combinaties en intensiteit staan centraal. Hierin komt vaak een stuk krachtraining in terug. Het verhogen van de hartslag is kenmerkend voor een WOD. 

Dit is een fun en entertaining total body workout op loopbanden, geschikt voor alle sporters. In een les van dertig minuten komt zowel conditie als spierversteviging aan bod.