a

Squashen Ede

Zeg je squash, dan zeg je Tesqua! Niet voor niets is de naam van onze Sport & Healthclub de samentrekking van TEnnis en SQUAsh. Met meer dan 30 jaar aan ervaring weten we wat jij nodig hebt als je gaat squashen. Vrij spelen, gebruik van de juiste materialen, bij ons ben je aan het juiste adres voor squashen in Ede. Wil je een baan reserveren en Squash uitproberen? Neem dan contact met ons op. 

squash bij tesqua

Squash in Ede: uitdagend en sportief!

De tennisvariant squash is de afgelopen jaren flink in populariteit gegroeid en bij Tesqua zijn we ook zeker fan. Bij deze racketsport speel je normaliter met twee spelers op één baan en sla je de bal tegen de voormuur. Deze kaatst terug, en kan ook via de zijkant terugkomen. De achterkant van de baan bestaat uit glas. Zo kan de bal dus alle kanten op. Kun jij de bal op tijd terugslaan? Geef je racket een swing en zorg voor onverwachtse wendingen. Optioneel kun je squash ook met vier personen spelen.  

Kom vrij squashen in Ede

We hebben verschillende squashbanen in Ede. En met onze ruime openingstijden in zowel de ochtend, middag als avond is de kans groot dat jij een baan kunt reserveren op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Betreed samen met je squashmaatje de baan en sla de sterren van de hemel. Als lid van Tesqua kun je gratis een baan reserveren. Ben je geen lid en wil je eerst ervaren of squash iets voor jou is? Vraag dan gerust een dagpas aan.  

Verrassend veelzijdig

Bij Tesqua zijn we verrassend veelzijdig. Dat is ook te zien aan het enorme aanbod van sportactiviteiten. Naast Squash ben je bij Tesqua ook aan het juiste adres voor tennis. Of probeer eens de populaire sport Padel. Erg verrassend omdat de bal iedere keer net anders gaat dan dat je verwacht. Of probeer de snelgroeiende racketsport Pickleball. Een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis.  

tennisensquash

Boek onze squashbaan Ede

Enthousiast om letterlijk aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en reserveer een squashbaan. Je kunt ons bereiken per telefoon en e-mail, of kom eens langs bij de receptie. Tesqua is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid voor (elektrische) auto’s en fietsen. Squashen in Ede en omgeving, waaronder Wageningen, Veenendaal, Bennekom, Lunteren en Rhenen, doe je bij Tesqua. Ga de uitdaging aan! 

Squashen is een racketsport die wordt gespeeld op een speciale squashbaan. Dat is een gesloten baan die omgeven is door muren en een glazen wand waar je gebruik van kunt maken. In tegenstelling tot tennis staan de spelers hier niet tegenover, maar naast elkaar.

Je begint met opslaan vanuit het serveervak. Hierbij moet de bal boven tussen de serveer- en uitlijn op de voormuur komen en uitkomen in het ontvangstvak. Dan begint een rally. De bal mag nu maximaal 1x stuiteren en dient altijd teruggeslagen te worden boven de tin. Alle muren mogen hierbij gebruikt worden.

Ja, je kunt zeker squashen in Ede! Bij Tesqua beschikken we namelijk over meerdere squashbanen die je kunt reserveren. De hele dag door. Dat is kost niets als je lid bent, maar je kunt ook een gratis dagpas aanvragen om het eens te proberen!