a

Banenzwemmen Ede

Vind je het heerlijk om baantjes te trekken? Dan zit je bij Tesqua aan het juiste adres.  Met een groot verwarmd zwembad, een whirpool, Turks stoombad, Finse sauna, voetenbad én stortdouche is er ruimte voor inspanning en ontspanning. Kortom: een complete wellnessbeleving. 

Ruimte om te bewegen

Ons verwarmde zwembad in Ede is 20 meter lang en 8 meter breed. De diepte is 1,35 meter. Kortom, je krijgt hier ruimte om banen te trekken, op jouw tempo en op de manier die het best bij jou past.

Borstcrawl, rugslag, schoolslag, leef je uit! Ieder weekend kun je vrij banenzwemmen in Ede, en daarnaast ook doordeweeks als er geen groeps- of zwemles aan de gang is. Wil je het zwembad van Tesqua uitproberen? Vraag dan een dagpas aan en wij laten je Tesqua graag zien! 

zwembad ede

Ook groepslessen in het water

Wie graag een groepsles in het water volgt, kan ook bij ons terecht. Wat dacht je van Aquacombi, waarbij je aqua fitness, aerobics en steps combineert? Of ga voor de intervaltraining Aqua bootcamp, een groepstraining in en rond het zwembad. Ook Aquafit en Aquarobic – bewegen op muziek in het water – behoren tot ons aanbod. 

Kinderen kunnen bij ons zwemles volgen om hun A-, B-, en C-diploma te behalen. Zwemmen om te revalideren is ook een optie, daarbij geven we je graag advies op maat. Kortom, zwemmen bij Tesqua is voor iedere doelgroep!

Koffieapparaat_bij_Tesqua

Inspanning en ontspanning

Wil je na het banenzwemmen nog even tot rust komen? Dan zit je goed in onze wellness. Geniet van de whirlpool of zweet uit in het Turks stoombad en de Finse sauna. Tijd om af te koelen doe je onder de stortdouche en rust daarna nog even uit op één van de vele ligbedjes. 

Sporten bij Tesqua is een verrijking voor lichaam en geest. Daarnaast kun je een hapje eten of drankje doen in ons restaurant. Wij durven gerust te stellen dat wij het lekkerste broodje carpaccio van Nederland hebben. 

Vergaderen in een sportieve omgeving? Ook dan zit je bij Tesqua op de juiste plek. Wij bieden verschillende mogelijkheden en arrangementen. Combineer jouw vergadersessie bijvoorbeeld met een luxe lunch of een les spinning. Wij komen graag met jou in contact en bespreken de mogelijkheden!  

Kom banenzwemmen in Ede

Enthousiast over ons veelzijdige aanbod? Kom dan een keer banenzwemmen in Ede. Ons banenzwembad is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Dat zorgt ervoor dat mensen uit Ede en omgeving, waaronder Wageningen, Veenendaal, Lunteren en Bennekom, ons goed weten te vinden. Waag jij de sprong in het diepe? Informeer dan bij de receptie of vraag een dagpas aan.

Natuurlijk kan je lekker baantjes trekken in het zwembad. Bij Tesqua hebben we een verwarmd zwembad van 20 meter lang en 8 meter breed. In het bad liggen lijnen waartussen je kan zwemmen of bewegen in het water. Tijdens de aqualessen zijn er geen of minder banen beschikbaar. Het complete rooster van de beschikbaarheid van het zwembad vind je op de website.

Als je gaat banenzwemmen train je heel je lichaam. Zwemmen is goed voor je spieren en door regelmatig te zwemmen verbeter je ook je conditie. Het water biedt immers veel meer weerstand dan lucht. De bewegingen zijn daardoor een stukje zwaarder en je verbrandt meer calorieën. Bovendien is de kans op blessures bij het baantjes zwemmen heel klein! Zwemmen is ook heel geschikt voor mensen met rugklachten voor wie sporten op de toestellen soms net te intensief is.

Gemiddeld trek je zo’n 80 baantjes per uur in een normale schoolslag. Een borstcrawl, vlinderslag of rugslag gaan vaak sneller. Check dus vooral eens hoeveel baantjes je in een (half) uur kan halen en probeer dat een volgende keer te verbeteren. Begin je net met banenzwemmen? Houd dan 1 minuut rust na elke 6 baantjes en houd dat een half uurtje vol!