a

Pilates Ede

Wil jij meer focus leggen op je houding, stabiliteit, ademhaling en algehele coördinatie? Kies dan voor de trainingsmethode Pilates. Tesqua Sport & Healthclub biedt Pilates in Ede aan. Schrijf je in of boek een proefles om het zelf te ervaren! 

rekken en strekken

Pilates goed voor gezondheid

De bewegingsmethode Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates met als doel de gezondheid van de mens te verbeteren: Breathing is the first act of life and the last’. Tijdens de les leggen we daarom veel focus op de ademhaling, alsook een sterke kern. Want daardoor haal je meer kracht uit je lichaam. Pilates is een goede training die lichaam en geest sterker maken. Daardoor wordt de kans op blessures kleiner en zit je beter in je vel. Na een aantal lessen ervaar je normaal gezien meer stabiliteit. 

Pilates groepsles in Ede

Pilates in Ede wordt bij Tesqua uitgevoerd in groepsverband. Zo ga je samen voor trainingsresultaat en kun je elkaar motiveren. Pilates is geschikt voor iedere leeftijd, voor man en vrouw, van beginner tot topsporter. Onze ervaren trainers en instructeurs zorgen voor effectieve lessen die ook leuk zijn om te volgen.  

Vrouwen-yoga-lunge
Vrouwen-yoga-armen-reiken

Spierkracht en flexibiliteit

Wat mag je verwachten van Pilates les in Ede? Je volgt een reeks van oefeningen waarbij je spierkracht en uithoudingsvermogen ontwikkelt. Hierbij dien je je goed te concentreren op je lichaam. Denk aan stretchposities die je even dient vol te houden. Voorbeelden van Pilates oefeningen zijn lunges, glute bridges, planking en mountain climbers. De trainers geven je goede begeleiding, zodat je alles op de juiste manier uitvoert. 

Pilates BodyBalance

Wie Pilates les graag wil combineren met Yoga en Tai Chi die kan kiezen voor de groepsfitness les BodyBalance. Hierbij worden er aanvullende oefeningen gedaan die focus leggen op gecontroleerd ademhalen, meditatie, lenigheid en evenwicht. Als je niet weet welke body & mind les het beste bij je past, dan adviseren we je graag persoonlijk. 

 

bodybalance
restaurant

Combineer met restaurant en wellness

Als veelzijdig sport- en gezondheidscentrum bieden we je ook andere faciliteiten aan. Zo duik je na de Pilates training nog even het zwembad in of ontspan je in de Finse sauna. Daarnaast kun je ook een gezonde maaltijd nuttigen in ons restaurant. Bijvoorbeeld samen met groepsgenoten, zodat je er een sociaal uitje van maakt. 

Proefles Pilates in Ede

Veel inwoners uit Ede en omliggende plaatsen als Rhenen, Wageningen, Bennekom en Renkum hebben al Pilates gevolgd bij Tesqua. Ben je zelf ook benieuwd? Boek een Pilates proefles in Ede en ervaar zelf wat het met jouw lichaam en geest kan doen!

 

Pilates is een mind-body bewegingsvorm die is gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling centraal staan. Het is effectieve training die voor iedereen goed is maar vooral mensen met rugklachten hebben erg veel baat bij het regelmatig volgen van Pilates lessen.

Gemiddeld zie je met 2 Pilates lessen per week al snel resultaat in een maand. Of eigenlijk beter – je voelt resultaat in je lichaam. Maar het resultaat is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren. Of je nog andere sporten doet of blessures hebt, bijvoorbeeld. Pilates is een goede basis voor andere sporten, omdat je vooral je core traint. Bij Tesqua hebben we meerdere lessen per week. Een basis les is voor de beginnende Pilates deelnemer en een level one les is voor de meer ervaren Pilates deelnemer.

Voor onze groepslessen Pilates in Ede heb je niet veel nodig. Met een matje en wat fijne, aansluitende kleren kom je al een heel eind. In onze ruime Body&Mind zaal hebben we matjes en eventueel andere materialen beschikbaar, maar je eigen matje meenemen mag natuurlijk altijd.