a

Bouwen aan de toekomst

Liefhebbers van racketsporten weten Tesqua al jaren te vinden voor tennis en squash. Met veel enthousiasme kunnen wij hier binnenkort ook padel en pickleball aan toevoegen. Deze populaire sporten zijn de laatste tijd flink in opkomst. Ook zijn wij bezig met TSQ outdoor: het terrein om Tesqua op het gebied van fitness, bootcamp en andere lessen nog veelzijdiger te laten zijn.

  Volg alle ontwikkelingen rondom de bouw op deze pagina of via onze socials #tesqua

 

 

 

Wat beweegt ons?

Tesqua is van oorsprong een tennis- en squashpark. Bekende namen als Edberg en Lendl hebben hier getennist. Met deze rijke historie in de tenniswereld kunnen innovaties natuurlijk niet ontbreken. Ede is vanaf medio oktober padel- en pickleball banen rijker. Buiten worden tennisbaan 3 en 4 verbouwd tot 3 padelbanen en 1 pickleball baan.

Ook op het gebied van fitness zijn we verrassend vernieuwend. Medio september starten wij met de bouw van TSQ outdoor. Een multi-inzetbaar terrein voor al jouw fitness uitdagingen. Padel, pickleball en Tesqua outdoor zitten bij jouw abonnement inbegrepen! 

Update 02-11-2022: Het einde is in zicht! De kooien staan, het kunstgras kan er in én de verlichting kan aangesloten worden. Het duurt geen 2 weken meer voordat wij lekker kunnen spelen… We zijn voor het plaatsen van het kunstgras nog enigszins weersafhankelijk, maar naar verwachting gaan ze hier maandag en dinsdag mee beginnen. 

Padel

Padel: de populairste sport op dit moment
Padel is in één woord verrassend. Verrassend omdat de bal iedere keer net anders gaat dan dat je verwacht. De mix tussen tennis en squash maakt dat steeds meer mensen laagdrempelig kunnen instromen. Met het speelveld dat kleiner is dan tennis en het herkenbare hekwerk is het extra leuk om jouw tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien. Padel speel je 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden en het kent nagenoeg dezelfde spelregels en puntentelling als tennis. Het racket? Dat is kleiner en heeft geen snaren.

Padel groeit hard in Nederland. Met wie zien wij jou binnenkort op de baan? 

Pickleball

Pickleball, Picklewat?
Pickleball is een snelgroeiende racketsport die in Nederland haar opmars aan het maken is. In de Verenigde Staten spelen ruim 5 miljoen mensen Pickleball: een sport die badminton, tafeltennis en tennis combineert. Het veld heeft de afmetingen van een badmintonveld en het net is iets lager dan een tennisnet.

Het spel wordt gespeeld met een harde plastieken bal met gaten erin. Het spel gaat hierdoor een stuk minder snel dan bij Tennis en Padel. Dit maakt het vooral een heel laagdrempelig, gezellig maar ook zeker  een tactisch en fanatiek spel. Pickleball kan zowel 1 tegen 1 gespeeld worden, als ook 2 tegen 2.

TSQ outdoor

Fitness het hele jaar buiten met: Tesqua outdoor! 

Op ons eigen terrein komt een nieuw outdoorveld met aan de ene kant sprint tracks en aan de andere kant een ruimte met een groot rek waar we lessen kunnen doen, maar waar ook krachttraining mogelijk is. Een muli-inzetbaar terrein waar jij gebruik kan maken van stangen en schijven of bijvoorbeeld een TRX en bokszakken. Personal training, bootcamp maar ook vernieuwde trainingen zullen hier tevens mogelijk zijn. Zo kunnen wij het hele jaar door zowel binnen als buiten trainen! 

Het Tesqua Journaal

Het Tesqua Journaal is terug van weggeweest! Blijf samen met onze medewerkers op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom padel, pickleball en outdoor fitness en uiteraard van het weer met Jo’s weerbericht. 

Wist je dat
padel, pickleball
& outdoor trainen
bij jouw abonnement
inbegrepen zitten?

De feestelijke
opening van
padel & pickleball
is op

...........

De feestelijke
opening van
TSQ outdoor
is op

...........Volg ons op #tesqua voor nog meer
ontwikkelingen en leuke nieuwtjes!