a

Padel bij Tesqua

Wie tennis zegt, zegt Tesqua. Ook padel kan niet in het sportaanbod van Tesqua ontbreken.  Dé sport van dit moment. Maar hoe speel je padel?

 

De sport van dit moment...

Deze mix tussen tennis en squash speel je in een padelkooi. Als lid kan je kosteloos een baan reserveren om lekker een balletje te slaan. In totaal hebben wij buiten 3 padelbanen. Je reserveert jouw baan bij de Receptie van Tesqua. Lees alles over de spelregels.

Bij Tesqua hebben we 3 padelbanen en één pickleball baan. Deze zijn gedurende onze openingstijden bij de Receptie van Tesqua te reserveren. Belangrijke baanregels:

  • Je reserveert een padelbaan voor 60 minuten op hele uren.
  • Je kunt maximaal één baan reserveren. Na de speeltijd kan je bij de receptie mogelijk nog een baan aansluitend reserveren.
  • Het dragen van sportschoenen (zonder noppen) en passende sportkleding is verplicht. Dit betekent een hemdje of shirt. Alleen een sportbeha of tanktop is op de tennis- en padelbanen niet toegestaan.
  • Vanaf 1 februari kan je een padelracket bij de Receptie huren voor € 3,00 per racket. Voor dit tijd is het huren van een racket kosteloos.
  • Padelballen kan je bij Tesqua kopen voor € 11,25 per set.
  • Indien jij een padelbaan reserveert dan dienen er ten minste 2 leden van 16 jaar of ouder te zijn.
  • Een gratis dagpas is op onze padel- en pickleballbanen niet van toepassing. Indien jij een introducé kennis wil laten maken met padel, dan zijn de kosten hiervoor € 20,00.
 

Padelles voor iedereen!

Daarnaast kan je natuurlijk ook padelles volgen bij Tesqua. De lessen zijn voor jong (vanaf 6 jaar) en oud. Voor beginners en gevorderden. Je kan in een groep een reeks van 20 lessen volgen of een privéles boeken om je skills wat verder aan te scherpen. Alle lesmaterialen inclusief racket zijn bij de training inbegrepen.

Spelregels Padel

Padel speel je 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden en het kent nagenoeg dezelfde spelregels en puntentelling als tennis. Het racket? Dat is kleiner en heeft geen snaren. Welke regels anders zijn dan bij tennis? Bekijk de video hieronder! 

Pickleball: de nieuwste sportrage op dit moment

Benieuwd naar de spelregels van de meest innovatieve sport op dit moment? Maak kennis met de nieuwste sportrage: pickleball! 

jongen-tennis

Liever tennisles?

Houd je meer van tennis? Dan kan je terecht op één van de tennisbanen, welke wij zowel binnen alsook buiten hebben.  Ook hiervoor bieden wij verschillende tennisles mogelijkheden.